Siirry pääsisältöön

Ge­ron­to­lo­gian ke­sä­kou­lu haas­taa ikään­ty­mi­sen tut­ki­jat poh­ti­maan omaa roo­li­aan vies­tin­nän ja vai­kut­ta­mi­sen sa­ral­la

Kesäkoulun ensimmäisen päivän ohjelman aloittaa alustukset tutkimuksen viestinnästä ja vaikuttamisesta.  Päivän avaa kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo. Hän valottaa puheenvuorossaan sitä, miten kansanedustaja hyödyntää tutkimustietoa työssään. Tutkijan roolista viestijänä ja vaikuttaja alustaa gerontologian professori Marja Jylhä Tampereen yliopistosta. Alustajina ovat lisäksi YLE Keski-Suomen vastaava tuottaja Eija Heikkilä sekä yliopistotutkija Elina Sillanpää Jyväskylän yliopistosta. Heidän puheenvuoroissaan liikutaan uutiskynnyksen ylittävissä aiheissa sekä tutkimussuunnitelman yhteiskunnallisen vaikuttavuuden arvioinnissa. Aamupäivän päättää alustajien paneelikeskustelu, jota moderoi Jyväskylän yliopiston viestintäpäällikkö Liisa Harjula.

Iltapäivällä kesäkoulun osallistujat pääsevät pohtimaan työpajoissa mm. tutkijan tiedeviestinnän kysymyksiä sekä poliittiseen päätöksentekoon vaikuttamista.

Toisena päivänä kokoontuu Gerontologian tutkimuskeskuksen ohjausryhmä, minkä yhteydessä GERECin tutkijat esittelevät tutkimushankkeitaan. Esillä ovat niin tutkimuskeskuksen suuret projektit, kuten ikääntymisen ja hoivan tutkimuksen huippuyksikkö kuin yksittäiset tutkijatohtori- ja väitöskirjahankkeetkin.

Vuosittain järjestettävään kesäkouluun osallistuu tänä vuonna lähes 50 Gerontologian tutkimuskeskuksen tutkijaa Jyväskylästä ja Tampereelta.

Gerontologian tutkimuskeskus on Jyväskylän yliopiston ja Tampereen yliopiston vanhenemisen ja ikääntymisen tutkimuksen yhteenliittymä. Sitä koordinoivat yhdessä Jyväskylän yliopiston Liikuntatieteellinen tiedekunta ja Tampereen yliopiston Yhteiskuntatieteiden tiedekunta (terveystieteet). Mukana on myös tutkijaryhmiä Jyväskylän yliopiston yhteiskuntatieteiden ja filosofian laitokselta ja Tampereen yliopiston lääketieteen ja biotieteiden tiedekunnasta.

Ohjelma linkin takaa.

Lisätietoja:

Palaa ylös
×Sulje haku
Hae